Penktadienis, 2019 lapkričio mėn. 22, 13:12
Pradinis puslapis | Kulinarinės idėjos, receptai - Страница 10 - Forumas | Registracija | Prisijungti
[ Naujos žinutės · Nariai · Forumo taisyklės · Paieška · RSS ]
Forumas » Pokalbiai apie viską » Kulinarinės idėjos » Kulinarinės idėjos, receptai
Kulinarinės idėjos, receptai
JolitaData: Šeštadienis, 2013 kovo mėn. 16, 00:20 | Žinutė # 136
Admin
Grupė: Administratorius
Žinučių: 5424
Statusas: Neprisijungęs
Kiemė

Aš visada miltus išmaišau su soda. Bet gerai išmaišau, nors tai ir nedidelis miltų kiekis. Sodos skonio kepiniuose tikrai nesijaus. Na... nebent padauginsite sodos, bet tokiu atveju, bet kuo gesinant kepiniuose jausis soda. Tad su miltais galima užgesinti sodą. Taip visada aš kepu...
 
KiemėData: Šeštadienis, 2013 kovo mėn. 16, 18:42 | Žinutė # 137
Grupė: Narys
Žinučių: 185
Statusas: Neprisijungęs
tai ta soda ir nesijaučia nes jos ne per daug. Miltai sodos negesina. Čia chemija. O išmaišyt miltuose sodą, kepimo miltelius ar kt. birius produktus reikia aplamai visada.

Kaip paruošti tešlą su soda?

Iš sodos išsiskirianti angliarūgštė kepimo metu puikiai supurena tešlą. Bet soda tešloje ištirpsta nevisiškai, joje gali likti natrio druskų nuosėdų, kurios suteikia kepiniui specifinį prieskonį (visi jį žinome). Į tešlą įdėjus citrinos rūgšties arba bet kokio kito rūgštaus produkto, soda „gesinama“, taip ji geriau ištirpsta, nenukenčia kepinio skonis.

Tačiau atlikti sodos gesinimą šaukšte, kaip yra pamėgusios didžioji dalis šeimininkių, profesionalai nerekomenduoja. Daug geriau sodą maišyti su miltais, o rūgštų ingredientą (grietinę arba actą) dėti į skystąją tešlos dalį, ir vėliau sujungti visas sudėtines dalis.

Soda negesinama „atvirame ore“, nes tuomet anglies dvideginis išputoja ir jo lieka per mažai, kad išpurentų tešlą.

Maišant miltus su skystomis sudėtinėmis dalimis soda ir rūgštis susijungia, pradeda išsiskirti angliarūgštė, kuri tiesiog veržiasi į tešlos paviršių ir taip ją išpurena. Tokios tešlos nebegalima daug maišyti, nepatartina jos laikyti šiltai – dujos garuos ir tešla vėl praras purumą. Todėl tokia tešla ruošiama vėsioje vietoje, o sumaišius produktus kepinys formuojamas nieko neatidėliojant.

Vienam kg miltų imama pusė arbatinio šaukštelio sodos ir ketvirtadalis arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties tirpalo.
1 šaukštelis citrinos rūgšties ištirpinama 2 šaukštuose karšto vandens;
Vienos citrinos sultys atitinka apie 5 g kristalizuotos citrinos rūgšties arba 2 šaukštelius jos tirpalo;
Rūgštį galima pakeisti kefyru, grietine, rūgščiomis sultimis ar vaisių bei uogų tyre.

Beje, net ir be rūgšties 60 laipsnių temperatūroje natrio hidrokarbonatas suskyla į natrio karbonatą ir anglies dioksidą. Dar efektyviau šis procesas vyksta pakilus temperatūrai iki 200 laipsnių.

Jei sodos proporcija bus parinkta teisingai, kepiniai bus purūs, dailiai apskrus auksine spalva. Sodos perteklius jiems suteiktų tamsų atspalvį ir nemalonų sūriai karstelėjusį skonį.

Kodėl kepimo milteliai - patogesnis pasirinkimas? Kepimo milteliai yra gaminami iš sodos miltelių, rūgšties ir krakmolo. Jie sukurti tam, kad šeimininkėms būtų patogiau. Kepimo milteliuose esantys miltai arba krakmolas šiek tiek pristabdo reakciją, anglies dvideginis išsiskiria kiek lėčiau, reakcija prasideda tik kepant. Taigi tešlą galima kuriam laikui palikti – ir ji nuo to nepraras purumo.

O gal tik angliarūgštės? Gaminant kai kuriuos gaminius galima sodą ar kepimo miltelius pakeisti tiesiog angliarūgšte, įpilant į tešlą gazuoto gėrimo, mineralinio vandens ar putojančio vyno, nesaldiems pyragams galima ruošti tešlą su alumi. Toks triukas pravers ir norint paįvairinti blynų skonį – būtinai išmėginkite!

Čia iš gaspadinė.LT


Žinutę redagavo Kiemė - Šeštadienis, 2013 kovo mėn. 16, 18:47
 
JolitaData: Šeštadienis, 2013 kovo mėn. 16, 19:38 | Žinutė # 138
Admin
Grupė: Administratorius
Žinučių: 5424
Statusas: Neprisijungęs
Kiemė

Gal aš ne taip tiksliais išsireiškia. Bet principas tas, kad aš niekada nenaudoju nei grietinės, nei acto sodos užgesinimui, bet visada gerai išmaišau su miltais ir niekada nesijaučia kepiniuose.
O gaminti saldžius patiekalus aš labai mėgstu 
 
KiemėData: Šeštadienis, 2013 kovo mėn. 16, 22:15 | Žinutė # 139
Grupė: Narys
Žinučių: 185
Statusas: Neprisijungęs
vat ir aš tą patį norėjau pasakyt;)
 
JolitaData: Pirmadienis, 2013 kovo mėn. 18, 21:57 | Žinutė # 140
Admin
Grupė: Administratorius
Žinučių: 5424
Statusas: Neprisijungęs
Dar turiu vieną pasiūlymą. Jis labai tinka prie paukštienos. Tiesiog pirštus galima..., kaip skanu.

Morkų troškinys
 
4-5 morkos
1 galvutė svogūno
1 stiklinė vandens
2 šaukštai taukų arba
aliejaus
Druska
 
Morkas supjaustyti
kūbeliais, supjaustyti svogūną. Suberti į puodą, supilti vandenį, druską,
taukus ar aliejų ir troškinti ant silpnos ugnies, kol morkos suminkštės.
 
Toliau:
2 valgomus šaukštus
miltų išsukti nedideliame kiekyje vandens. Turi būti vientisa masė. 2 valgomi
šaukštai grietinės.
 
Viską supilti į morkas
ir gerai išmaišyti. Dar truputį patroškinti.
 
KiemėData: Pirmadienis, 2013 kovo mėn. 18, 22:10 | Žinutė # 141
Grupė: Narys
Žinučių: 185
Statusas: Neprisijungęs
o sviestas vietoj taukų ar aliejaus čia netiktų?
 
JolitaData: Pirmadienis, 2013 kovo mėn. 18, 22:41 | Žinutė # 142
Admin
Grupė: Administratorius
Žinučių: 5424
Statusas: Neprisijungęs
Kiemė

Sviesto nesu bandžiusi. Tad tikrai nežinau. Reikia pabandyti.
 
KiemėData: Penktadienis, 2013 kovo mėn. 22, 23:01 | Žinutė # 143
Grupė: Narys
Žinučių: 185
Statusas: Neprisijungęs
nu aš išbandyčiau... jei kas nors iš rūsio morkų parneštų..
 
JolitaData: Penktadienis, 2013 kovo mėn. 22, 23:05 | Žinutė # 144
Admin
Grupė: Administratorius
Žinučių: 5424
Statusas: Neprisijungęs
Kiemė,

Gerai kai rūsy yra...  tai galima ir moonw , o kai nėra, tenka dollar
 
KiemėData: Sekmadienis, 2013 kovo mėn. 24, 20:22 | Žinutė # 145
Grupė: Narys
Žinučių: 185
Statusas: Neprisijungęs
galima ale tingisi...rūsy ko tik nori yr...
 
JolitaData: Sekmadienis, 2013 kovo mėn. 24, 20:23 | Žinutė # 146
Admin
Grupė: Administratorius
Žinučių: 5424
Statusas: Neprisijungęs
Kiemė

Tai vyrams komandiruotes išrašyk....
 
JolitaData: Pirmadienis, 2013 kovo mėn. 25, 21:04 | Žinutė # 147
Admin
Grupė: Administratorius
Žinučių: 5424
Statusas: Neprisijungęs
Siūlau receptą Velykų stalui.

6 kiaušiniai - gerai išplakami. Į plaktus kiaušinius įdedama apie 200 gr. tarkuoto fermentinio sūrio, 3-4 valgomi šaukštai majonezo (jei neturite ar negalite valgyti majonezo galima naudoti grietinę), prieskoniai pagal skonį (druska, pipirai, krapai ir pan.). Visą šią masę supilti į didelę, bet neaukštą skardą išklotu sviestiniu popieriumi. (Aš naudojau daugkartinio naudojimo kepimo popierių). Ir kepti apie 15 min. 1800 C įkaitintoje orkaitėje.
Ruošiame įdarą.
Faršas (kiek tiksliai pasakyti negaliu, nes nesvėriau). Faršą gaminate kaip esate įpratę ir kaip jums skanu. Galima naudoti paprikas, cukinijas, morkas ar kitas daržoves.

Kai kiaušinių masė iškepa, ją išimame ir apverčiame ant stalo, popieriumi į viršų. Popierių nuimame. Ant šios išklotinės "tepame" faršą, juostomis galima uždėti paprikas, morkas ar kitas daržoves. Kai viską sudedame, gražiai suviniojame, kad gautusi gražus vyniotinis ir vėl dedame į 1800 C orkaitę 60 min.
Ir gaunasi štai toks vyniotinis, kuris skanus ir šiltas, ir šaltas. Skanus su priedais ir be jų.
 
 
inngaData: Pirmadienis, 2013 kovo mėn. 25, 21:12 | Žinutė # 148
Grupė: Narys
Žinučių: 201
Statusas: Neprisijungęs
Oi kaip skaniai atrodo,o as tokia alkana pasijutau happy .Butinai pabandysiu.

I.L.
 
Ryte123Data: Ketvirtadienis, 2013 kovo mėn. 28, 16:07 | Žinutė # 149
Grupė: Narys
Žinučių: 5
Statusas: Neprisijungęs
Siulau pabandyti toki receptuka:
 
Lasiniu kotletukai.
 
1 kg lasiniu (gali buti ir nesudyti )
2 kiausiniai
100 g manu kruopu
2 nedideli svogunai
prieskoniu pagal skoni
truputis aliejaus kepimui
 
Lasinius gerai nuplauti (jei sudyti) ir sumalti mesmale. Svogunus smulkiai supjaustyti. Tada viska sudeti i maltus lasinius ir gerai ismaisyti. Daryti kotletukus ir kepti is abieju pusiu kol pagels.


Gyvenimas-tai knyga kuria skaitai ir atrandi kazka naujo.
 
KiemėData: Penktadienis, 2013 kovo mėn. 29, 21:30 | Žinutė # 150
Grupė: Narys
Žinučių: 185
Statusas: Neprisijungęs
Jolita, mano vyras da tik 5 mėn.. iki rūsio jam sunku da..
 
Ryte, o tie daiktai ne riebūs baisiai?
 
Forumas » Pokalbiai apie viską » Kulinarinės idėjos » Kulinarinės idėjos, receptai
Поиск:

Draudžiama be raštiško rankdarbiai.ucoz.com sutikimo naudoti ir platinti šioje svetainėje esančią grafinę bei tekstinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse.
Jei sutikimas gautas, būtina tiesioginė nuoroda į svetainę „Jolitos rankdarbiai“, kaip šaltinį.
Jolitos rankdarbiai © 2008-2019 Free Page Rank Tool